Data science, van buzzword tot concrete succesformule!

In uw bedrijfsdata zit enorm veel waarde. Zoveel zelfs, dat het al “de nieuwe olie” wordt genoemd. Data is ondertussen de belangrijkste brandstof voor veel succesvolle organisaties. Xperi gelooft er in dat de mate waarin organisaties in staat zijn waardevolle inzichten te halen uit data, bepalend is voor hun concurrentiepositie en hun succes.

Xperi geeft u de belangrijkste algemene analytics onderwerpen welke bij onze klanten spelen, op zoek naar de beste oplossingen om proces- en andere data om te zetten in echte concrete bedrijfsresultaten.

Data science
Data science is veelomvattend, het is een data wetenschap om inzichten te verzamelen uit grote hoeveelheden data en deze om te zetten naar bruikbare informatie voor het management van een bedrijf.

Xperi heeft inmiddels veel ervaring opgedaan op dit gebied en boekt middels de inzet van SAP oplossingen hierin hele mooie en zeer aansprekende resultaten.

Door inzet van bijvoorbeeld machine learning en artificial intelligence kunnen zelfs voorspellingen gedaan worden om productie omgevingen te optimaliseren of de klant ervaring te optimaliseren.

Door inzet van data science ziet Xperi enorme mogelijkheden om de opgebouwde data bronnen om te zetten naar zeer succesvolle business cases.

Door de inzet van data science:

  • ziet u wie uw trouwste klanten zijn en welke klanten mogelijk willen vertrekken. Zo wordt het risico op verlies snel helder.

  • bent u in staat toekomstig aankoopgedrag te voorspellen. Hoe nauwkeuriger u dit kunt voorspellen, hoe beter u investeringen, inkoop en productie daarop af kunt stemmen.

  • kunt u door analyse van aankoopgedrag proactief producten aanraden die aansluiten op de wensen van uw klant. Hiermee vergroot u de verkoopkans aanzienlijk.

En dit zijn slechts een paar voorbeelden. 

 

 

Profiteer van de gratis Quickscan!

Xperi heeft een aanpak geformuleerd welke er voor zorgt dat u op een pragmatische wijze tot inzicht kunt komen of data science u gaat helpen om uw doelstellingen te bereiken.

Tijdens 2 kennissessies worden samen met u de kansen en wensen besproken. Op het moment dat we deze gemeenschappelijk hebben bepaald worden de prioriteiten bepaald, de haalbaarheid gemeten en voorbereidingen getroffen voor een korte “Proof of concept”. Hierin worden de doelstellingen uitgewerkt en daadwerkelijk gerealiseerd!

 

 
 

Wat levert data science op? ••• Door Michelle Pigmans | Data Scientist

 

3 concrete kansen én resultaten voor handels- en productiebedrijven

Michelle Pigmans

Lees de blog