eXperience met S/4 HANA: Advanced Availibility to Promise

SAP Proces Orchestration: Priorisering van berichtenstroom
12 september 2017
SAP Fiori: Eenvoudige start met deze user interface
12 september 2017
Alles weergeven

eXperience met S/4 HANA: Advanced Availibility to Promise

De Available-to-Promise (ATP) functie geeft klanten informatie over beschikbare hoeveelheden en leveringsdata van het gevraagde product.

In een traditioneel systeem bestelt u orders in hoofdzaak volgens de volgorde van aankomst, maar niet volgens de verwachte vervaldag. Hierin volgt het traditionele systeem de eerste-op-een-één-proces, waarbij de prioriteiten, de vraag en de spoedbestellingen van het bedrijf niet voorspelt worden.

Met SAP S / 4HANA wordt een nieuwe ATP met de naam Advanced Availability to Promise geïntroduceerd en wordt een belangrijke verbetering met betrekking tot de back order processing bewerkstelligd. Tevens wordt het ‘Winner – Gainer – Loser’ concept geïntroduceerd, waarmee u orders kunt prioriteren volgens hun waarde voor uw bedrijf. Dit geeft u volledige controle in kritieke, snel veranderende beschikbaarheidssituaties in de digitale economie.

Een praktijkvoorbeeld:
U heeft niet voldoende producten om aan alle vereiste bestellingen te voldoen. Uw orders bestaan uit vaste contractuele afspraken om bepaalde klanten te leveren en u heeft een spoedbestelling van een belangrijke klant. Daarnaast heeft u reserveringen en bestellingen op krediet, die niet geleverd kunnen worden.

Met het concept “Winner – Gainer – Loser” zorgt Business Order Proces (BOP) voor de herverdeling van de reeds gereserveerde hoeveelheid en de belangrijke orders.