SAPUI5

Xperi biedt diverse oplossingen met elk hun eigen voordelen we zetten ze hieronder even op een rijtje.

(SAP) Fiori

Fiori mobiliseert de meest gebruikte bedrijfsfuncties, zoals workflow goedkeuringen, het opzoeken van informatie en self-service taken. Het is een collectie van apps met een simpele en makkelijk toegankelijke user experience, welke goed werkt op desktop, tablet en smartphone.

De key benefits van Fiori zijn:

  • Responsive Design
  • Meest gebruikte functies beschikbaar in apps
  • Goede user experience
  • Ondersteuning van verschillende platformen en apparaten
Met Fiori staat de gebruiker, en de rol van de gebruiker, centraal. De techniek die Fiori gebruikt is SAP’s UI5. Dit is de SAP versie van OpenUI5, een HTML5+Javascript UI ontwikkel framework. UI5 is een collectie van libraries waarmee ontwikkelaars HTML5-gebaseerde apps kunnen ontwikkelen. Met de UI5 JavaScript toolkit zijn ontwikkelaars in staat om web apps te bouwen volgens HTML5-web-ontwikkel-standaarden.


Planet 8 (Neptune DX Platform)

Neptune Software DX Platform is een strategische partner van SAP en is het enige door SAP gecertificeerde platform voor snelle ontwikkeling van apps dat helpt bij het moderniseren en optimaliseren van SAP-processen en gebruikersinterfaces, met alle voordelen van Fiori UX en ABAP.

De tijd en kosten voor het ontwerpen, bouwen, implementeren en onderhouden van SAPUI5-toepassingen wordt drastisch verlaagt. Dit geldt voor nieuwe of bestaande SAP-systemen in desktop-, mobiele en offline omgevingen.

Standaard maakt het geen gebruik van Gateway maar gebruikt JSON voor de communicatie tussen de app en back-end. Het is overigens wel mogelijk dit ook via Gateway te laten verlopen.

Het is een add-on dat via transactie SAINT op elk Netweaver 7.X abap systeem ( ECC, CRM, SRM, BW, Mini-SAP ) geïnstalleerd kan worden. Neptune kan onder andere gebruik maken van de SAPUI5 library en dus ook zonder probleem FIORI like apps maken. Middels ‘drag and drop’ kan een applicatie in elkaar geklikt worden waarbij er bij eenvoudige apps minimale java-scripting aan te pas komt. Hierdoor leent het zich ook uitermate goed als “Rapid Application Development Tool”.SAP Web IDE

SAP Web IDE is een krachtige ontwikkelingstool van SAP die de end-to-end SAP Fiori applicatielevenscyclus vereenvoudigt. Je kunt er eenvoudig mee ontwikkelen, debuggen, bouwen en testen. Middels “drag and drop” kan er een app in elkaar geklikt worden waarbij er bij eenvoudige apps minimale java-scripting aan te pas komt. Hierdoor leent het zich ook uitermate goed als “Rapid Application Development Tool”.
Vervolgens kunnen deze apps via SAP Cloud Platform en/of on-premise beschikbaar gesteld worden middels een launchpad.

Middels deze oplossing dient een extra component Sap Mobile Platform (on-premise) of Cloud Mobile Services (cloud) aangeschaft te worden om een hybride apps op te leveren.